Universeum & Liseberg

Igår hade vi en heldag i göteborg, jag, Emil och Mario åkte till universeum och sen ringde Emils mamma och pappa och frågade om vi ville med till liseberg. Jag skulle egentligen jobbat men Låtta var snäll och hoppade in för mig så vi kunde följa med. Så vi hade verkligen en kanon bra dag igår. Mario var vaken precis hela dagen, han hade minsann inte tid till å sova. Han älskade alla karuseller han fick åka förutom sagoslottet, det var det värsta han varit med om, han gallskrek hela tiden, men alla andra karuseller var kanon roliga för honom. Han gapskratta nästan hela tiden.

Nu ska vi åka till simhallen och bada, väntar bara på att tvätten ska bli klar och att Låtta ska ringa när dom är färdiga. Sen vet jag inte vad som händer riktigt. Tjooo

Skriva kontrakt

Kl 10 ska jag iväg och skriva kontrakt på lägenheten, ska bli skönt att flytta ner lite mera centralt faktiskt. Och jag gillar noltorp också. Nästan alla vi känner bor där, synd bara att Nese ska flytta till Borås samma datum som vi flyttar. Kommer sakna henne så mkt så ni anar inte. Vi kommer ju att ses endå men det blir ändå inte samma sak. Faktiskt så är jag jätte ledsen över det, men det är väl inget konstigt med det? Hon är ju min bästaste kompis ju och vi har gått igenom så himla mkt tillsammans genom alla år. Nese, flytta inte!!!!

Det gick lite lättare att lämna Mario på dagis idag, han tog snällt av sig skor, jacka och la ifrån sig napp och snutte och skulle gå in på avdelningen. Då satt alla redan och åt och då blev han lite ledsen, börja gråta och ville följa med hem. Han blev nog besviken på vilka som jobbade. Han känner inte dom två så bra nämligen. Dom andra fröknarna är mkt bättre. Men det känns ändå som han börjat trivas mkt bättre, jobbigt då bara att vi måste byta dagis när vi flyttar, då får han ju börja om från början igen.

Imorgon går jag in i vecka 19 och det betyder att jag ska sluta röka om 1 vecka för det var mitt mål denna gången. Får hoppas att jag klarar det men jag tror inte det faktiskt. Jag mår inte så bra för tillfället och då är det svårt att sluta faktiskt. Men jag ska allt försöka mitt bästa. Jag klarade det ju med Mario, fast i v35 och höll upp till han slutat amma (7månader), så jag vet att jag faktiskt kan.

Familjefika på dagis efter jobbet och Pia ringde igår och frågade om hon fick följa med. Hon är för söt hon, hehe!!!

Bauta spindel

En stor äcklig spindel fann jag på jobbet idag. Jag skulle slänga ner en gammal pizzakartong i papperskorgen och sen tömma den. När jag lyfter upp påsen sitter det en stor svart äcklig spindeljävel där. Påsen flyger ur och alla gamla matrester och diverse skit hamnar utspritt på hela golvet. Jag springer ut i butiken och blir genomsvettig, fyfan säger jag bara. Sen var det bara till att invänta Sanna ett par timmar så att hon kunde ta tag i det där och DÖDA den jäveln. Så jag vågade mig inte in i fikarummet på resten av dagen, Men Sanna dödade den iaf å sen var det bara för mig att städa upp allas gamla matrester, usch och blä!!!!!!!!!

Och Sanna berättar glatt att hon även fann en ännu större spindel inne på toan häromdagen. Så jag kommer ju inte kunna gå på den mera för det är andra gången hon hittar en där. Så för mig blir det till att hålla in skiten i röven hela dagarna. Jag kommer dö!!!

Snart jobb

Tänkte egentligen redan börjat vid 09- tiden idag men Emils mamma kunde inte ta Mario före 11 ca så jag får börja som vanligt ändå. Saken var att vi ligger så jävla mkt efter på jobbet. Hundra saker som måste göras. Men men, så är det ibland. Så jag får väl jobba gärnet idag istället för orkar inte jobba över idag..

Dennis ringde 05.50 i morse och väckte allihopa, han ville bli hämtad i vårgårda. Tydligen nått problem, men jag tyckte att han får ordna upp det själv. Ställer man till det för sig så får man ordna upp det själv, om man ställer till det på hans sätt då vill säga. Så idag är jag grymt trött eftersom vi inte gick och la oss förän 00 igår...

Och Mario är en allmän liten surpuppa efter att han inte kunde somna om imorse så jag ska ta en sväng med bilen å se om han somnar innan jag lämnar av honom hos Pia...

ByeBye

Jobbigt med syskonvagn...

Shit vad jobbigt det känns, och vilken man än köper så kommer det bli hutlöst dyrt. Phil & Teds vagn verkar ju helt klart smidigast, den är inte bredare än en vanlig vagn och allt känns kanon bra om man INTE har en nyfödd. Jag vill se det lilla barnet, alltså vänt mot mig. Så blir det inte, men när bebisen är 5-6 månader verkar den kanon bra. Men man kan ju inte ha en vagn i 5 månader innan och sen köpa en Phil & Teds, det blir alldeles för dyrt att hålla på så för våran del. Samtidigt som jag tycker att det skulle vara jobbigt med en bred "normal" syskonvagn liksom. Som tur är behöver jag inte bestämma mig just nu iaf, men tiden går fort och helt plötsligt har vi våran lilla bebis hos oss. *Utan vagn kanske?! Vem vet. 

Nu har jag ont i magen och är trött, ska gå å nana. GoNatt!!!!

FÖRSTA RIKTIGA SPARKEN IGÅR :-)

Idag vaknade jag först av alla här hemma, Emil och Mario ligger fortfarande och stensover :-) Skönt för dom, och jag får lite tid för mig själv också, wonderbart!!!

Igår var vi ute och åt på musses med Emils familj, maten var god men vi fick vänta 2 timmar på att få den vilket jag tycket var SKITDÅLIGT verkligen. Folk som kom efter oss fick beställa innan oss sen fick dom maten innan och kunde tillochmed hinna åka hem INNAN vi ens fick våran mat. Så jävla dåligt, det var samma sak när jag och Emil var där och åt sist. Då fick vi förrätten efter varmrätten, så jävla dåligt verkligen. Så just nu är jag verkligen anti musses!

Men iaf, när vi kom hem så kände jag verkligen bebisen sparka när jag la mig ner. Jag kände det t.o.m utanpå magen så nu är jag helt säker på att jag kände det liksom. :-) Helt underbart! Emil la sig och skulle känna men då sparka h*n inte lika hårt så han kände inte. Han får nog vänta någon vecka tror jag..

Nu ska jag gå och vila en stund, jag mår så grymt illa och är svimfärdig....

Glad midsommar på er!

UL avklarat

Bebisen mår bara bra, men barnmorskan sa att min moderkaka ligger fram eller nått sånt. Hon sa inte så mkt mera om vad det innebar, medans Nese säger att det kan göra ondare att föda sen.. Jag bara "KAN DET GÖRA ÄNNU ONDARE??" gaahh..... Jag får forska lite på det tror jag. BM sa iaf att det tar lite längre tid innan man känner bebisen så jag har väl kanske bara inbillat mig då, jag vet inte. Ang. mitt otroligt dåliga humör "ordinerade" Marianne att jag skulle gå 1 långpromenad varannan kväll helt själv, så jag får väl börja med det. Och mitt bäcken som börjat värka kommer antagligen bli som förra gången, FAAAN OCKSÅ!!! Så det blir väl sjukskrivning senare då, helvete.

Kan säga att det är VÄLDIGT tråkigt på jobbet just nu, eftersom Sverige spelar så sitter alla hemma och tittar. Alla utan jag, och jag som blivit så himla fotbollsintresserad missar matchen. Det är ju förjävligt rent ut sagt... Men jag sitter här och degar till klockan blir 22 helt enkelt. Ska väl pilla lite med filmerna osv.

UL imorgon

Ibland (väldigt ofta) tror jag att bebisen är död, varje kväll blir det att jag ligger vaken långt in på natten med kroppen full av oro. Jag tänker hela tiden att jag hade sån tur med Mario, att han föddes frisk och överlevde 9 månader i magen, varför skulle jag ha den turen igen? Det är sånt jag ligger och tänker, men sen så känns allt också som om det vore bra. Jag tror mig ha kännt bebisen sparka, på riktigt alltså. dunk, dunk ni vet och inte bara som "fjärilar i magen". Men imorgon är det UL kl 11 och lever bebisen och mår bra då så måste jag släppa min oro helt. Jag blir helt galen av att vara så orolig hela tiden.

Idag är ingen direkt bra dag, det är nästan inga dagar längre. Denna graviditeten gör mig till ett odjur, en sur och gnällig hemsk människa har jag blivit och ALLA verkar irritera sig på mig, det är väl inte så konstigt med tanke på hur sur jag är jämt. Jag bara längtar till detta lilla barn är fött så jag kan bli mig själv igen. Och det MÅSTE vara en liten flicka jag bär på, för allt är precis tvärtemot hur det var med Mario i magen. Man kan säga att jag är ganska så säker faktiskt.

Vi fick lägenheten på Citronen också, skönt att hamna lite mer centralt igen. Så vi flyttar 1 september. Nej nu måste jga springa och byta av Emil med nattnigen, Mario bara skriker och skriker, han är väldigt mammig just nu.

Gamla journaler ska få mig att minnas alla år som försvunnit

Tidig morgon idag, Mario skulle lämnas på dagis kl 08 å sen skulle jag vidare till psykologen kl 08,30, precis som vanligt på torsdagarna. Fast nu hade jag inte varit där på 3 veckor eftersom Mario varit sjuk och vi varit borta. Men det gick bra. Hon, i samtycke med mig då, tyckte att jag skulle börja läsa mina gamla journaler ifrån BUP för att minnas alla år som är totalt bortblåsta från mitt minne. Så nästa vecka skulle hon ha tagit fram dom, men sen hade hon semester i 6 veckor så jag vet inte om jag skulle få med mig dom hem eller om jag kanske skulle få gå dit och läsa ibland under hennes semester. Jag får se vad hon tycker nästa vecka, hon tyckte det var viktigt att jag hade någon att prata med om jag läste men då sa jag ju att jag hade Emil, det tyckte hon lät bra så hon var trygg och nöjd med det om jag skulle få hem journalerna eller nått.

Imorse gick jag upp innan Mario och duschade, efter en stund står lilla Mario där och kollar på mig. Jag blev livrädd verkligen, han bara stod där och tittade. Kändes som en skräckfilm med ett läskigt litet barn, och lättskrämd som jag är skrek jag till och Mario bara skrattade. haha. Han blev jätte nöjd av att ha skrämt sin fega mor ;-)

Idag blir det jobb, 11-16 så det är ju inte så länge iaf. Lite segt bara när jag är så förbannat förskyld och trött. Men Låtta kommer och ställer sig en stund också eftersom vi ska kolla på lägenheten kl 14. Tack, Tack LåttaPåtta! Hoppas vi får lägenheten nu, skulle vara så skönt att slippa alla backarna och att ha en lägre hyra, jag menar vi betalar 6500 i hyra här uppe i det mest ocentrala området som finns i hela Alingsås och att få ner hyran till 4800 vore kanon. Det enda negativa är att jag kommer nog strula med psykolog tiderna eftersom det blir så långt att cykla. Så var det alltid förut iaf.

Nu måste jag nog dra till jobbet, varorna kommer kl 11 så... Tjooo

förbannade jävla dagis

Jag hatar dagis, dom är totalt värdelösa där uppe. Jag lämnade Mario 10.30, 11.20 ringer dom och frågar vart jag är. Ehh, på jobbet kanske?!?!?! Då började dom tjaffsa om att jag skulle ha halvdag idag, men jag gav mig inte utan sa bestämt att Emil hämtar Mario 16.30 och inget mer med det, sen sa jag att vi kan gå igenom schemat imorgon innan jag lämnar Mario så kommer jag tidigare då. Men nu för en liten stund sedan så ringer dom igen, men då ber dom om ursäkt för allting, antagligen så hittade dom ett av alla jävla scheman jag lämnat in... Grattis jävla slarv förskola!!!!! Grejen är att det är ANDRA gången dom gör såhär. Det är det som göra mig så himla förbannad, jag ska föörsöka få in Mario på privat förskola, ska ringa montessori idag och kolla där Theo går. Man kan ju ha tur och komma in liksom. För kommunalt är helt värdelöst.. Jag menar, Mario går på dagis 2 dagar i veckan det är max 15 timmar i veckan, va faan klagar dom om. Jag betalar för 25 timmar... Nog om det....

Idag går jag in i vecka 17 :-) ´

Vecka 17
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.

Måste säga, tilla allas förvåning, att jag tycker att det är underbart med lite sämre väder igen. Och så fort det börjar regna ska jag ta en lång, lång promenad. Helt sjukt men jag gillar regn, inte varje dag men...

Idag cyklade jag på min nya röda fina cykel till jobbet, jag bara gled ner för backarna. Den är hur go som helst att cykla på, får hoppas det går lika bra att cykla uppför sen ;-)

Nej, dags att jobba kanske :-/

otroligt gravid

Mario är en riktig pain in the ass just nu. Vi har försökt natta honom sen klockan 19 och han sover fortfarande inte. Han har fått vara uppe emellanåt men han är verkligen stentrött men han fattar inte det själv. Unge säger jag bara, ibland blir man så trött på dom söta små liven.. Men det är väl kanske det som är charmen med barn, hur jävliga dom än är så tycker man om dom allra mest.

Nu känns det att man är gravid, magen värker, allt är extra jobbigt och man är otroligt trött. Mitt bäcken har börjat värka efter en hel dags arbete, inte för att jobbet är så krävande men man står upp nästan hela dagen och det tar bäckenet stryk av märker jag. Men jag hoppas att jag ska kunna jobba så länge som möjligt. Vill helst inte ha havandeskap men kanske ska ha på halvtid som Låtta hade, jag får se hur jag mår om ett par veckor. Känner bara att det är tråkigt att gå hemma innan, jag vill faktiskt jobba.

Konstant törstig, huvudvärk, illamående, växtvärk, ont i bäckenet, hormonerna sprudlar, magen putar - Visst faan är jag gravid!!!   :-)

Skönt att man känner att man är gravid lite också, även om det är tröttsamt eftersom inget är speciellt roligt. Det blir grymt mkt roligare och mysigare när man börjar känna bebis och undra hur Mario reagerar när magen bara byter form och det sparkar därinne. Om h*n är lika vild som Mario då, då blir det häftigt att se. Undra vad Mario tror då? Jag tror han kommer bli rädd, haha. eller också gapskrattar han.

Nej, nu funderar jag på att gå å sova faktiskt. Undra om Mario somnat än?

erbjuden visning

Nu har vi blivit erbjudna visning på citrongatan, en 3:a på 82kvm. Och den är betydligt mycket billigare än våran lägenhet vi har idag. Det skiljer liksom 1500kr i månaden.  Så ekonomiskt skulle det vara kanon och vi skulle kunna spara ännu mera pengar :-) Så jag hoppas verkligen att vi får den och jag kommer närmare alla mina kompisar och närmare stan vilket känns underbart. Jag är så förbannat trött på alla jävla backar. Så håll tummarna för oss. Blev även erbjuden visning på östlyckan, men den trean var bara på 67kvm och det känns lite litet för 2 vuxna och 2barn.

Shit, vi håller ju på att bli en stor familj nu ju :-) Men sen efter denna lilla knodden så blir det inga fler barn på minst 4 år. För jag vill ju ändå ha 4 barn och alla innan jag fyller 30. Men det hinner jag ju med, det kanske räcker med 3 barn också, vi får helt enkelt se om en massa år.. Jag är ju bara 22 så jag hinner nog med det också.

Är på jobbet nu, ska jobba till klockan 18 idag. Det känns ju inte för jävla skoj men det får funka. Pia har Mario, dom är och badar. På onsdag och torsdag ska Mario på dagis igen, han har inte varit där på 3 veckor nu. Jag hoppas det kommer att gå bra att lämna honom. usch vad det är jobbigt, vill inte lämna bort honom egentligen. Vi måste ju byta dagis också om vi flyttar kom jag på, faan vad jobbigt det kändes nu, för inte en chans att jag skulle cykla och lämna honom där innan jobbet och hämta honom efter, noway....

Nu får jag börja arbeta igen, shoooo!

Ny röd fin cykel

Har inte kunnat logga in på ett par dagar, vet inte vad felet varit riktigt. Men nu så funkar det igen iaf.

Igår fick jag en cykel av Emil, han gjorde värsta överraskningen. Verkligen kanon gulligt, han är alldeles för snäll min lille karl. Tack, tack, tack snälla Emil för min nya fina cykel :-) Så nu kanske jag orkar cykla upp för alla backarna när jag har en riktig cykel, sprillans ny :-)

Var på Elias namnfest igårkväll också, Charlotte och dom hade verkligen gjort det hur fint som helst. Dom hade lagt ner så himla mkt tid och energi på alltihopa. Men allting var verkligen jätte fint och bra, Elia kunde inte ha fått en bättre dag. Låtta hade gjort en bok som alla skulle skriva i också, och Låtta hade skrivit så fint om Elia där så jag höll på att börja gråta så jag kunde inte läsa klart allt, så himla vackert! Och Elia var såå himla snäll och fin.

Emil nattar Mario nu, sen ska vi kolla på fotboll, vet inte vilken tid matchen börja men ska hinna hänga upp tvätten innan också..

Är snart i v17 också, va tiden går fort verkligen. Den här graviditeten hinner man ju inte med, när jag väntade Mario gick tiden så himla sakta och man bara vänta och vänta på allting som skulle hända. Nu hinner man inte ens tänka så vipps har man väl ungen i famnen. Jag har inte köpt ett enda plagg till bebisen, till Mario började jag handla redan i v8 liksom. Jag börjar redan känna mig stressad, haha.. Som man gjorde i v35 sist. hehe.. Snart det stora UL iaf. bara 1½ vecka kvar. Spännande.

GoNatt!!!!

hästabadet

Idag har varit en ganska bra dag, har varit och fikat med mamma, Låtta, Ulle och Dennis och alla ungarna också såklart, fast inte Conne & Theo. Sen åkte jag, Mario och Conne till hästabadet där vi skulle möta Pia, Christel, Jennifer och lilla Emelie. Låtta och Elia kom också efter en stund. Vi åt glass och badade, super mysigt och shit vad varmt det är i vattnet. Jag låg i och badade med Cornelia och Jennifer i typ 20 minuter och jag e ingen långbadare direkt.

Sen så grillade vi här hemma med Jerry också då, han fick ingen mat hemma idag så han fick käka här :-)

Imorgon ska jag köra pappa och Conchita till Borås för dom ska åka till filipinerna på onsdag. Pappa ska vara där i 1 månad så vi får iaf ha hans bil och det är ju kanon det. Men segt bara att vattna alla blommor varje dag på hans balkong och allt på hela kolonin liksom. Men Låtta och Dennis hjälper ju till, vi delar på ansvaret iaf.

Jag är verkligen skit trött så jag ska nog dra och kolla på en film med lilla Emil å sen sova. Mario vaknade kl 05 imorse. Och idag somnade han själv i våran säng, vi blev chockade...  men så glada!